Kaneelisaiakattes õunapirukas

8 portsu • 22–26 cm pirukavormitäis

2 pakki Eesti Pagari kaneelisaiu
jahu rullimiseks
5 õuna (kasuta eri sorte), kokku
umbes 900 g
1 sidruni mahl
2 sl jahu + 2 sl maisitärklist
1 tl vanilliekstrakti
1,5 dl tuhksuhkrut
pintseldamiseks 2 sl piima +
6 sl Demerara suhkrut

Eelkuumuta ahi. Lao pooled saiad jahuga ülepuistatud küpsetuspaberilehele, puista peale pisut jahu ning kata teise paberiga. Rulli nüüd ühtlaseks plaadiks ja nii suureks, et tainaplaat katab pirukavormi põhja ja servad. Eemalda pealmine paber ja pööra tainas otse vormi. Tõmba pööramisel abiks olnud paber ära.
Eemalda õuntel südamik ning viiluta.
Kuumuta sidrunimahlaga segatud õunaviile seni madalal tulel, kuni potitäis aurab (umbes 10 minutit).
See aitab õuntel pirukas pehmemaks saada ning üleliigsel niiskusel õuntest välja aurata. Sega õunte hulka jahud ja suhkrud. Puista täidis vormi. Kata pirukas pealt ülejäänud saiakestega.
Pintselda piima või munaga ning puista peale Demerara suhkrut. Küpseta 35 minutit (vajaduse korral kata küpsetamise lõpupoole pealt fooliumiga) ahju alumises kolmandikus.

Veel retsepte