Martsipani – kardemoni rullid

KOOSTISOSAD:

VAJA LÄHEB:

  • 500 g (külmutatud) pärmi-lehttainast
  • 75 g martsipani
  • 75 g toasooja võid
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 1 tl jahvatatud kardemoni
  • 50 g suhkrut
  • 25 g mandlilaaste

VALMISTAMINE:

Esmalt valmista täidis: tükelda martsipan ning sega kokku võiga. Lisa segades juurde sidrunikoor ning kardemon. Lase täidisel toasoojas seista vähemalt tunnike, kuna seistes hakkab martsipan sulama ning ühtlustub tänu sellele täidisega. Kui vähemalt tunnike on võisegu seisnud, lisa segades juurde ka suhkur (valminud täidis on kergelt tükiline tänu martsipanile).

Sulanud tainas laota laiali, määri sellele martsipanitäidis. Raputa peale mandlilaastud ning keera tainas lühemast servast rulli. Lõika rullist 9 viilu ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta (pöördõhurežiimil) 190 kraadi juures 15 minutit.

Retsepti autor: Ragne Värk

VEEL RETSEPTE