Rebitav pitsasai kuumaõhufritüüris

KOOSTISOSAD:

  • 300g (1pall) pitsatainast
  • 1 küüslauguküüs
  • 2sl oliiviõli
  • 1tl kuivatatud punet
  • 75g riivitud mozzarella juustu
  • värsket peterselli

VALMISTAMINE:

Retsepti ja pildi autor: Mari-Liis Ilover

www.mariliisilover.com

Võta tainapall pakendist välja ja lase tal rahulikult 3 tundi toasoojas sulada. Lõika seejärel väiksemateks vabakujulisteks tükkideks, saad neid umbes 14-16 tk.

Riivi küüslauguküüs. Sega kausis oliiviõli, riivitud küüslauk ja kuivatatud pune. Lisa kaussi tainatükid ja riivitud mozzarella juust. Sega läbi. Seda on hea teha kätega. Kui tainatükid lähevad õliseks, ei kleepu nad enam ei käte külge ega omavahel kokku.

Edasi või tegutseda nendesamade vabakujuliste tükikestega või vormida nad käte vahel pallikesteks. Kata kuumaõhufritüüri sobiva vormi põhi (pildil olev sai on tehtud 20 cm diameetriga vormis) küpsetuspaberiga. Tõsta tainatükid sisse, võivad olla üksteise vastas. Kui juustu on kaussi jäänud, pane saia peale või vahedesse. Küpseta 180 kraadi juures 13 minutit. Soovi korral saputa enne söömist peale värsket hakitud peterselli.

VEEL RETSEPTE