10-12 lõiku
Valmimisaeg: 5 tundi
Aseta leivaviilud kõpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 150 kraadi juures pool tundi ja lase praokil uksega ahjus jahtuda. Jahtunud ja kuivanud leivaviilud purusta köögikombainis puruks. Leivapuru peab olema 175 g. Purusta ka pähklid. Sega leivapuru hulka pähklid, suhkur ja sulatatud või. Tõsta 2 sl purust kaunistuseks kõrvale. Suru ülejäänud puru 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale. Aseta vorm täidise tegemise ajaks külmkappi.
Sulata šokolaad vesivannil. Vahusta koor koos suhkru ja vanillisuhkruga üsna tugevaks kohevaks vahuks. Sega toasoe toorjuust kergelt läbi, vala hulka sulatatud šokolaad ja sega. Lisa vahustatud koor ja sega uuesti läbi. Vala täidis koogipõhjale. Tõsta kook vähemalt neljaks tunniks külmkappi hanguma. Enne lauale tõstmist kaunista leivatrühvlite, leiva-pähklipuru ja rukkilille õielehtedega.
Trühvlite tegemiseks purusta leib köögikombainiga peeneteraliseks puruks. Võid leiva ka riivida või muul poel pudiks teha. Sulata šokolaad. Sega kokku leivapuru, šokolaad, suhkur ja toorjuust. Segada võib kas käsitsi või köögikombainiga. Vormi u 12 pallikest ja tõsta need u 15 minutiks külmkappi.
Sulata vesivannil katmiseks mõeldud šokolaad. Kasta pallid ükshaaval sulašokolaadi sisse. Aseta iga trühvli peale metspähkel ja kaunista rukkililleõitega. Tõsta taldrikule või vaagnale ja lase hanguda. Kaunista tort trühvlitega. Kui kõik trühvlid tordile ei mahu, maiusta nendega niisama.
Retsepti autor: Mari-Liis Ilover