Avokaadovõiku munapudru ja soolalõhega

KOOSTISOSAD:

Röstsai:

  • Eesti Pagari haputaina Röst

Kate:

  • toasooja võid
  • peedipestot
  • soolalõheviile
  • rukolat
  • oliiviõli, musta pipart, seemneid

Avokaadopüree:

  • 0,5 avokaadot
  • 1-2 tl oliiviõli
  • sidrunist pressitud mahla
  • soola, pipart

Munapuder:

  • 1 sl võid
  • 1 muna
  • 1 sl piima
  • 1 sl riivitud parmesani
  • soola, pipart

VALMISTAMINE:

See toitev hommikuvõiku sobib suurepäraselt hiliseks hommikusöögiks, kuid miks mitte ka kergels lõunasöögiks. Avokaado, munapuder ja soolalõhe on kokkuloodud amps, mis ei vea kunagi alt. Serveeri seda peedipestoga, mis moodustab võileivale justkui kastme.

Kogus: ühele
Valmistamisaeg: 10 minutit

Määri saiaviilu lõikepooled võiga kokku ja prae pannil mõlemalt poolt kuldseks. Samal ajal püreesta kahvliga avokaado viljaliha, lisa oliiviõli ja maitsesta sidrunimahla ning soola-pipraga. Munapudru jaoks sulata potis või. Klopi muna ja piim omavahel segamini, maitsesta soola-pipraga. Kui või on sulanud, siis vala potti juurde munasegu. Kuumuta keskmisel kuumusel, ise samal ajal pidevalt munasegu segades, kuni see hüübib. Lõpuks sega juurde parmesan ja tõsta pott pliidilt. Laota taldrikule peedipesto, lisa praetud saiaviil, mille peale määri avokaadopüree. Selle peale tõsta munapuder, seejärel soolalõhe ja rukola. Nirista peale pisut oliiviõli, lisa musta pipart ning raputa üle seemnetega.

Retseptid ja fotod: Ragne Värk
www.kokkama.ee
Instagram:@ragnevark

VEEL RETSEPTE

LAE VEEL