Küüslauguleivad “Cheddari” kastmega

KOOSTISOSAD:

Leivakesed:

  • Must teraleib
  • 4-5 küüslauguküünt
  • Õli
  • Ürdisoola (A.Vogel)

"Juustukaste":

  • Ca 300g viilutatud kartulit
  • Ca 150g viilutatud porgandit
  • 8 sl kuhjaga maitsepärmi (Mitte ajada segi tavalise kuivpärmiga)
  • 120ml jääkülma vett
  • 1,5tl soola
  • 40ml mistahes ilma maitseta õli (rafineeritud õli)
  • 1tl õunaäädikat
  • Ca 1,5 sl küüslaugupulbrit
  • Ca 1,5 tl sibulapulbrit
  • Ca veerand tl jahvatatud paprikat
  • Ca veerand tl jahvatatud vürtsköömneid

VALMISTAMINE:

Retsepti autor: Liisu Miller

Valmistamine:

Pane ahi 200c juurde ja lase ahjuplaadil ahjus kuumaks minna. Lõika meelepärased tükid- näiteks väiksed kolmnurgad.

Pane leivad kaussi ja nirista peale õli. Kallista kätega läbi ja kalla kuumale ahjuplaadile.

Pane ahju ca 12-14 min. Poole peal sega.

Samal ajal koori küüslauk ja otsi välja küüslaugupress. Küüslauku ära ahju pane, sest see kõrbeb  enne ära, kui leivad krõbedad.

Võta kuumad leivad ahjust ja pressi kohe küüslauk peale. Sega käte või lusikaga läbi, nii imab leib küüslaugu maitset endale sisse. Uha peale ürdisoola!

Lase pisut jahtuda, et leivad muutuksid õhu käes krõmpsumaks.

Serveeri Liisu special “juustukastmega”

Keeda porgand ja kartul ca 10-15 min. Kurna, aga ära loputa! Kalla kuumalt potti tagasi, lisa ülejäänud koostisosad ning saumikserda paar minutit. Maitse! Vajadusel lisa eelpool olevaid maitseaineid tiba juurde.

See kaste on ka parim asi, mida kasutada mac’n’cheese jaoks või muidu dipina.

VEEL RETSEPTE