Muretainast kohupiimasaiad

KOOSTISOSAD:

  • 400 g Eesti Pagari magusat muretainast
  • 200 g vanilli-pakikohupiima
  • 1 sl nisujahu
  • 1 kuhjaga sl hapukoort
  • 3 sl suhkrut
  • 1 sl riivitud sidrunikoort
  • määrimiseks muna, rullimiseks ja vormimiseks jahu, peale saputamiseks tuhksuhkrut

VALMISTAMINE:

Retsepti ja pildi autor: Mari-Liis Ilover

www.mariliisilover.com

Lase tainal sulada.

Sega kokku täidis kohupiimast, jahust, hapukoorest, suhkrust ja riivitud sidrunikoorest. Rulli sulanud tainas jahusel laual õhemaks, 2-3 mm. Lõika u 9 cm diameetriga vormi või klaasiga tainast kettad. Tee vormi või klaasi serv enne jahuseks.

Tõsta pooltele ketastest u 1 sl kohupiimatäidist. Kata teise tainapoolega. Vajuta servad kokku. Võid ka jahuseks tehtud kahvliga vajutada. Torka kahvliga peale mõned augud või lõika paar sälku. Määri pealt munaga.

Küpseta kufis 180 kraadi juures 15-18 min. Korraga nad sinna ei mahu, tee mitmes jaos. Küpsemist ootavaid saiu hoia seni külmkapis.

Ahjus: 200 kraadi, u 25 minutit.

Lase saiadel enne söömist täielikult jahtuda, nii on kohupiimaküpsetised pea alati palju maitsvamad. Need saiad on head ka järgmisel päeval! Sõelu peale ka tuhksuhkrut.

VEEL RETSEPTE