Pehmik avokaadotambi, lõhefilee ja pošeeritud munaga

KOOSTISOSAD:

KUKKEL:

  • 2 Kartuli-röstsibula pehmikut

KATE:

  • 2 küpset avokaadot
  • pool sidrunit
  • 2 muna
  • väike sorts kanget äädikat
  • 4 viilu soolalõhet
  • Värsket koriandrit
  • soola, pipart
  • oliiviõli

VALMISTAMINE:

Rikkalik ja toitev amps, mis sobib hästi nii hommikusöögiks, kui ka teisteks toidukordadeks!

Kogus: 2 võileiba

Valmistamisaeg: 10 minutit

Rösti pehmikud. Pane need tervelt rösterisse, nii jääb saiade sisemus mõnusalt pehme. Püreesta avokaadod kahvliga. Lisa maitseks soola, pipart, oliiviõli ning maitsesta veidikese sidrunikoore ja -mahlaga. Pošeeritud munade valmistamiseks aja vesi potis keema, lisa sorts äädikat ning löö muna vette. Keeruta lusikaga vette väike keeris. Keeda 2-3 minutit ning aseta seejärel majapidamispaberile nõrguma. Valmista samamoodi ka teine muna. Määri pehmikutele avokaadopüree. Alumistele saiapooltele jaota soolalõhe ja värske koriander. Tõsta peale pošeeritud munad. Nirista peale oliiviõli ja maitsesta soola-pipraga. Võid munad kergelt katki teha, et munakollane kastmeks võileivale voolaks. Tõsta peale teine saiapool ja serveeri.

 

Retsept ja fotod: Ragne Värk
www.kokkama.ee
Instagram:@ragnevark

VEEL RETSEPTE

LAE VEEL