Pehmikuburger vürtsika porgandisalati, sibulamoosi ja peekoniga

KOOSTISOSAD:

PEHMIK:

  • Peedi Pehmik (4tk)

LIHA:

  • Rakvere American burger veiselihast 8tk
  • Rakvere ameerikapärast toorsuitsupeekon 8viilu
  • Dijoni snep 4 spl

SIBULAMOOS:

  • 4 sibulat
  • 0,5dl suhkrut
  • 0,5 dl Põltsamaa Kuldset
  • 1 loorberileht
  • 3 spl õunaäädikat
  • 1 spl õli
  • soola

PORGANDISALAT:

  • 300g porgandeid
  • 0,5-1 punane tsillikaun
  • 1 spl hakitud värsket peterselli
  • sorts sidrunimahla
  • 1 tl oliiviõli
  • soola, pipart

VALMISTAMINE:

Retsept neljale.

Viiluta kooritud sibulad, maitsesta kergelt soolaga ja kuumuta pannil õlis pidevalt segades u 10 minutit, kuni sibulad on pehmed. Lisa loorberileht, suhkur ja õunavein, kui seda kasutad ning kuumuta veel u 15 minutit. Lõpuks sega sekka äädikas, kuumuta veel 5 minutit ja vajadusel maitsesta. Koori porgandid ja viiluta need pikkupidi köögiviljakoorijaga, sega sekka hakitud ja eelnevalt seemnetest puhastatud tšilli ning ülejäänud salatikoostisosad. Grilli burgerid pakendi juhiste järgi või pruunista pannil pihvid mõlemalt poolt ja järelküpseta 180 kraadises ahjus u 8-10 minutit. Järelküpsemise ajal prae pannil mõlemalt poolt krõbedaks ka peekoniviilud ja soojenda pehmikupoolikuid mõlemalt poolt minutijagu või pista need ahju pihvide juurde soojenema vahetult enne valmimisaega. Määri pehmikupooltele sinepit, tõsta alumisele poolele sibulamoosi, peale pihvid ja peekoniviilud ning neile omakorda porgandisalat. Kata pealmise pehmikupoolega ja serveeri kohe.

VEEL RETSEPTE

LAE VEEL