Rukkiburger isetehtud juustupihvi ja kiirmarineeritud kurgiga

KOOSTISOSAD:

LEIB:

  • Eesti Pagari Rukkitasku 4tk

PIHVID:

  • 400 g Rakvere veisehakkliha
  • 1 küüslauguküüs
  • 0,5 tl tšillihelbeid (soovi korral)
  • soola, pipart
  • 30 g riivitud Cheddari juustu*
  • 1 sl hakitud peterselli
  • 4 sl BBQ-kastet

KIIRMARINEERITUD KURGID:

  • 4 avamaakurki
  • 1 küüslauguküüs
  • peotäis tilli
  • peotäis mustasõstralehti
  • 1 tl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 2 sl õunaäädikat
  • 1 tl koriandriseemneid

VALMISTAMINE:

Retsept neljale.

Kiirmarineeritud kurkide tarvis viiluta kurgid ja küüslauk, haki till ja mustsõstralehed. Sega kõik koostisained kokku ja lase kaanega kaetud klaaspurgis külmkapis paar tundi seista. Sega kausis kokku hakkliha, hakitud ürdid ja küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga ning kui soovid teravamat burgerit, lisa ka tšillihebed. Sega juurde riivitud juust. Vormi segust ümmargused pihvid ja küpseta pannil õlis mõlemalt poolt u 2-3 minutit või grilli mõõduka kuumuse juures. Tõsta pihvid u 5 minutiks fooliumi alla puhkama. Soojenda rukkitasku kergelt kas ahjus või grilli. Määri alumisele rukkitaskule kaste, tõsta peale salatileht, sellele kaks pihvi ning peale kurgiviilud. Kata pealmise rukkitaskuga ja serveeri.

 

*Võid kasutada juustu ka viiludena. Sel juhul kata pihv juustuga vahetult peale ühe poole pruunistamist ja lase sulada samal ajal kui alumine pihvipool küpseb.

VEEL RETSEPTE

LAE VEEL