Spargli-kitsejuustu pirukad

KOOSTISOSAD:

  • 400 g Eesti Pagari pärmi-lehttainast võiga
  • 150-200 g sparglivarsi, 4 tk igale pirukale
  • 150 g pehmet torukujulist kitsejuustu
  • oliiviõli peale niristamiseks
  • musta pipart ja tüümianilehti

VALMISTAMINE:

Retsepti ja pildi autor: Mari-Liis Ilover

www.mariliisilover.com

Lase tainaplaatidel sulada. Õhemaks rullida ei ole tarvis. Pane iga pirukas sellest veidike suuremale küpsetuspaberile, mille servadest hoides saad pärast pirukat tõsta. Lõika terava noaga umbes 1 cm kauguselt servadest sisse raam, aga nii, et päris läbi tainast ei lõika.

Lõika sparglivarred lühemaks, nii et nad mahuvad ilusti pirukale ära. Säti sparglid raami sisse, igale pirukale 4 tk.

Lõika kitsejuust 0,5 sentimeetristeks seibideks ja säti need sparglitele.

Küpseta pirukaid kufis 200 kraadi juures 6-7 minutit, kuni krõbedad ja kuldsed. Minu masinasse mahub 2 tükki korraga, nii et küpsetasin kahes jaos.

Nirista enne söömist peale veidike oliiviõli ja jahvata musta pipart, Kui on, siis mõned tüümianilehekesed sobivad ka siia komplekti suurepäraselt.

VEEL RETSEPTE