7. veebruar 2023

Võileivatort munavõi ja suitsukanakreemiga

Retsept valmis koostöös Tuuli Mathiseniga Ise tehtud. Hästi tehtud. | Facebook Võileivatordid on alati hea mõte, kui on vaja pidulauda katta. Selles tordis on kombineeritud erinevates kihtides munavõi ja suitsukana-toorjuustukreem. Vahekihtideks on must leib, mis on lausa kohustuslik, kui katta Eesti Vabariigi pidulauda. Valmista võileivatort mõni tund varem, kui plaanid seda lauale panna. Nii saavad maitsed omavahel sõbraks saada ja tort parajalt tõmmata. Retsept on neljale kuni kuuele. VALMISTAMINE: Alusta suitsukanakreemi ja munavõi valmistamisest. Suitsukanakreemi valmistamiseks tõsta tükeldatud kanafilee ja toorjuust purustajasse. Lisa hakitud murulauk ja veidi majoneesi ning töötle ühtlaseks kreemiks. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale. Munavõi valmistamiseks töötle keedetud muna või ja majoneesiga ühtlaseks. Seda võid teha kahvliseljaga suurel taldrikul muna muljudes. Maitsesta soolaga. Sega toasoe toorjuust majoneesiga. Maitsesta soola ja sidrunipipraga. Tordi valmistamseks immuta leiba puljongis ja lao 4 leivaviilu serveerimistaldrikule. Sinna peale laota munavõi. Immuta järgmised 4 leivaviilu puljongis ja lao sinna peale. Laota sinna suitsukanakreem. Korda veel ühe immutatud leivakihiga ja määri siis kogu tort toorjuustu-majoneesikreemiga pealt ja külgedelt kokku. Kaunista värske kurgi, redise ja munaratastega ning hakitud värske murulauguga. Jäta paariks tunniks maitsestuma ja tõmbama enne serveerimist. Loe lisa →


6. veebruar 2023

Värvilised suupisteleivad mustal leival herne- ja peedikreemiga

Retsept valmis koostöös Tuuli Mathiseniga Ise tehtud. Hästi tehtud. | Facebook Pidulauale sättimiseks sobivad hästi värvikirevad ja maitseküllased suupisteleivad, kus mustale leivale sätitud roheline herne- ja peedikreemi ning erinevaid lisandeid. Üsna neutraalse maitsega köögiviljakreemidele sobivad mitmed erinevad lisandid, nii et igaüks võib enda lemmikkombo ise välja töötada. Siin retseptis on lisatud külmsuitsuforelli, kilu ja heeringat, aga kui sa kalasõber ei ole, võid sarnaseid suupisteleibu teha ka suitsukana, singi, seente või ka juustuga. Maitsev, pidulik ja pilkupüüdev jääb see vaagnatäis igal juhul. Retsept on neljale (24 suupistet) VALMISTAMINE: Valmista ette must leib. Selleks rösti kas rösteris või pannil vähese õliga leivaviilud pisut krõbedamaks. Lõika iga leivaviil neljaks. Valmista hernekreem. Selleks kuumuta kastrulis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Keeda herneid 4-5 minutit ja kurna siis sõelal ning jahuta külma vee alla. Tõsta herned purustajasse või köögikombaini, lisa toorjuust ja till või münt ning töötle kõik ühtlaseks kreemiks. Maitsesta vajadusel soolaga. Peedi-toorjuustukreemi valmistamiseks tõsta purustajasse tükeldatud keedetud peet ja toorjuust. Lisa ka mädarõigast ja maitsesta soola ja pipraga. Töötle ühtlaseks kreemiks. Kombineeri leib herne-toorjuustukreemi kilu, heeringa või forelli ja vutimunadega. Peedikreemile sobib seltsiliseks sättida heeringat. Kaunista suupisted värskete ürtidega ja viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga. Loe lisa →