Piparkoogipõhjal mandariini-kohupiimakook

KOOSTISOSAD:

PÕHI:

  • 350g Eesti Pagari mee-mandariini piparkoogitainast

TÄIDIS:

  • 2 dl 35% koort
  • 4 sl suhkrut
  • 600 g vanilli-kohupiimapastat
  • 6 želatiinilehte

KATE:

  • 2 purki (a 315 g) mandariinilõike siirupis
  • 1,5 dl mandariininektarit
  • 3 želatiinilehte

VALMISTAMINE:

Jõuluhõngulisel piparkoogipõhjal mahlane kohupiimakook  saab värskuse mandariinidest. Tõeline jõuluaja hõrgutis!

Rulli piparkoogitainas ligikaudu 3 mm paksuseks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud u 24 cm lahtikäiva vormi põhjale. Küpseta põhja 170 kraadi juures u 20 minutit, kuni tainas on läbi küpsenud. Tõsta ahjust välja.
Põhja jahtumise ajal valmista täidis. Vahusta koor suhkruga tugevapoolseks vahuks. Lisa kohupiimapasta. Vahusta veel mõni keerd, kuni segu on ühtlane. Pane 6 želatiinilehte külma veega kaetult ligunema. Leota 5-10 minutit, kuni lehed on pehmed. Pigista želatiinilehed käe vahel kuivemaks, sulata väikeses potis madal kuumusel. Lase paar minutit jahtuda. Tõsta želatiinisegu hulka 2-3 sl kohupiimatäidist ja sega läbi.  See on vajalik temperatuuride ühtlustamiseks ja želatiini paremaks segunemiseks ülejäänud täidisega. Vala želatiini-kohupiimasegu ülejäänud täidise hulka ja sega täiesti ühtlaseks. Vala täidis põhjale. Lase koogil tund aega külmas tarduda.
Nõruta mandariiniviilud siirupist. Lao mandariiniviilud kohupiimakattele. Pane 3 želatiinilehte külma veega kaetult ligunema. Leota 5-10 minutit, kuni lehed on pehmed. Kuumuta väikeses potis mandariininektar. Pigista želatiinilehed käe vahel kuivaks, pane kuuma nektari hulka ja lase segades sulada. Lase u 10 minutit jahtuda, kuni leige. Vala mandariinidele. Tõsta tort külma tagasi ja lase 4 tundi kuni üleöö tarduda. Enne serveerimist võta vormist välja.

Retsepti autor: Mari-Liis Ilover

VEEL RETSEPTE