Šokolaadine leivatort

KOOSTISOSAD:

VAJA LÄHEB:

  • 11-13 viilu Eesti Pagari Musta vormileiba
  • võid, kaneeli
  • 200 g (magusat) ploomimoosi (või meelepärast moosi)
  • 350 g hapukoort
  • 2-3 tl vanillisuhkrut
  • 100 g piimašokolaadi
  • 250 Mascarpone toorjuustu, toasooja

VALMISTAMINE:

Lõika leivaviiludel ära servad (võimalikult täpselt). Prae leivaviilud pannil võis mõlemalt poolt kergelt läbi ning raputa need üle veidikese kaneeliga. Seejärel vooderda keeksivorm* (27cmx10cm) toidukilega. Aseta leivaviilud vormi nii, et põhi oleks ilusti kaetud, vajadusel lõika neid parajaks, et kõik ikka ilusti kaetud oles. Määri peale pool moosikogusest ning kata poole koguse hapukoorega (mis eelnevalt segatud vanillisuhkruga). Tõsta selle peale uued leivaviilud ning vaata taas, et kõik ilusti kaetud saaks!

Sulata šokolaaditükid vesivannil ning sega seejärel kokku toorjuustuga. Vala saadud segu vormi. Kata taas korralikult leivaviiludega ning määri peale ülejäänud moos ja hapukoor. Tõsta kook külmkappi tahenema üleöö. Vahetult enne serveerimist kaunista leivapuruga**!

*Keeksivormi asemel võid kasutada mis tahes koogivormi!
**Leivapuru valmistamiseks pane eelnevalt äralõigatud leivaääred ahju ning kuumuta neid 150 kraadi juures ca 7-12 min. Seejärel pane krõbedad leivaviilud blenderisse ning jahvata peeneks!

Retsepti autor: Ragne Värk

VEEL RETSEPTE