Leiva-miisu

KOOSTISOSAD:

Leib:

  • 12 viilu musta leiba

Immutamiseks:

  • 3dl kohvi
  • 3sl Vana Tallinnat
  • 3sl demerara suhkrut

Kreem:

  • 400g toorjuustu
  • 200ml vahukoort
  • 4sl suhkrut
  • 4dl mustasõstramoosi

Kaunistamiseks:

  • kamašokolaadi
  • kuivatatud rukkilille õielehti

VALMISTAMINE:

Retsepti autor: Mari-Liis Ilover

Armsatest kodumaistest maitsetest pakatav imehea dessert on inspiratsiooni saanud tiramisust. Lao kihiti kohvis ja Vana Tallinnas niisutatud Musta leiva viilud, toorjuustu-vahukoorekreem ja mustasõstramoos. Kaunistuseks veel riivitud kamašokolaadi ja pidu võib alata!

Valmistamine:

  1. Lõika leivaviiludelt koorikud.
  2. Sega kokku kohv, Vana Tallinn ja suhkur.
  3. Mikserda toorjuust, vahukoor ja suhkur kohevaks kreemiks.
  4. Kasta pool leivaviiludest ükshaaval kohvisegusse ja lao kõrgemate servadega vormi põhja. Kata poole koguse moosi ja kreemiga. Lao peale teine kiht kohvisegusse kastetud leivaviile. Kata ülejäänud moosi ja kreemiga.
  5. Riivi kaunistuseks peale kamašokolaadi ja puista kuivatatud rukkilille õielehti.

On hea, kui magustoit saab enne söömist paar tundi külmas seista, kuid võib süüa ka kohe.

 

VEEL RETSEPTE