Retsept valmis koostöös Tuuli Mathiseniga
Ise tehtud. Hästi tehtud. | Facebook
Pidulauale sättimiseks sobivad hästi värvikirevad ja maitseküllased suupisteleivad, kus mustale leivale sätitud roheline herne- ja peedikreemi ning erinevaid lisandeid. Üsna neutraalse maitsega köögiviljakreemidele sobivad mitmed erinevad lisandid, nii et igaüks võib enda lemmikkombo ise välja töötada. Siin retseptis on lisatud külmsuitsuforelli, kilu ja heeringat, aga kui sa kalasõber ei ole, võid sarnaseid suupisteleibu teha ka suitsukana, singi, seente või ka juustuga. Maitsev, pidulik ja pilkupüüdev jääb see vaagnatäis igal juhul.
Retsept on neljale (24 suupistet)
VALMISTAMINE:
Valmista ette must leib. Selleks rösti kas rösteris või pannil vähese õliga leivaviilud pisut krõbedamaks. Lõika iga leivaviil neljaks.
Valmista hernekreem. Selleks kuumuta kastrulis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Keeda herneid 4-5 minutit ja kurna siis sõelal ning jahuta külma vee alla. Tõsta herned purustajasse või köögikombaini, lisa toorjuust ja till või münt ning töötle kõik ühtlaseks kreemiks. Maitsesta vajadusel soolaga.
Peedi-toorjuustukreemi valmistamiseks tõsta purustajasse tükeldatud keedetud peet ja toorjuust. Lisa ka mädarõigast ja maitsesta soola ja pipraga. Töötle ühtlaseks kreemiks.
Kombineeri leib herne-toorjuustukreemi kilu, heeringa või forelli ja vutimunadega. Peedikreemile sobib seltsiliseks sättida heeringat. Kaunista suupisted värskete ürtidega ja viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga.