Võileivatort munavõi ja suitsukanakreemiga

KOOSTISOSAD:

  • 12 viilu Eesti Pagari musta leiba
  • Immutamiseks puljongit
  • 200 g toasooja toorjuustu
  • Soola ja sidrunipipart
  • Kaunistamiseks värsket kurki, redist, keedetud muna, murulauku jm.

Suitsukanakreem:

  • 200 g suitsutatud kanafileed
  • 200 g toorjuustu
  • Hakitud murulauku
  • Veidi majoneesi
  • Soola ja pipart

Munavõi:

  • 5 keedetud muna
  • 100 g toasooja võid
  • 50 g majoneesi
  • Soola

VALMISTAMINE:

Retsept valmis koostöös Tuuli Mathiseniga

Ise tehtud. Hästi tehtud. | Facebook

Võileivatordid on alati hea mõte, kui on vaja pidulauda katta. Selles tordis on kombineeritud erinevates kihtides munavõi ja suitsukana-toorjuustukreem. Vahekihtideks on must leib, mis on lausa kohustuslik, kui katta Eesti Vabariigi pidulauda. Valmista võileivatort mõni tund varem, kui plaanid seda lauale panna. Nii saavad maitsed omavahel sõbraks saada ja tort parajalt tõmmata.

Retsept on neljale kuni kuuele.

VALMISTAMINE:

Alusta suitsukanakreemi ja munavõi valmistamisest. Suitsukanakreemi valmistamiseks tõsta tükeldatud kanafilee ja toorjuust purustajasse. Lisa hakitud murulauk ja veidi majoneesi ning töötle ühtlaseks kreemiks. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale.

Munavõi valmistamiseks töötle keedetud muna või ja majoneesiga ühtlaseks. Seda võid teha kahvliseljaga suurel taldrikul muna muljudes. Maitsesta soolaga.

Sega toasoe toorjuust majoneesiga. Maitsesta soola ja sidrunipipraga.

Tordi valmistamseks immuta leiba puljongis ja lao 4 leivaviilu serveerimistaldrikule. Sinna peale laota munavõi. Immuta järgmised 4 leivaviilu puljongis ja lao sinna peale. Laota sinna suitsukanakreem. Korda veel ühe immutatud leivakihiga ja määri siis kogu tort toorjuustu-majoneesikreemiga pealt ja külgedelt kokku.

Kaunista värske kurgi, redise ja munaratastega ning hakitud värske murulauguga. Jäta paariks tunniks maitsestuma ja tõmbama enne serveerimist.

VEEL RETSEPTE