Kihiline magustoit musta leiva puru, jõhvikamoosi ja kohupiimavahuga

KOOSTISOSAD:

  • 400 g veidi kuivanud Eesti Pagari musta leiba
  • 50 g võid
  • Kaneeli
  • 400 g kohupiima
  • 2 dl 35%-list koort
  • 4-5 sl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • Hakitud sarapuupähkleid

Jõhvika toormoos:

  • 300 g jõhvikaid
  • 4 sl suhkrut

VALMISTAMINE:

Retsept valmis koostöös Tuuli Mathiseniga

Ise tehtud. Hästi tehtud. | Facebook

Lihtne ja samas alati toimiv kooslus, kus kohev kohupiimakreem saab endale seltsiks hapuka jõhvika toormoosi ja röstitud kaneelise musta leiva puru. Toormoosina võid kasutada ka mõnest teisest soovitavalt hapuka alatooniga marjast tehtud (toor)moosi, seega piilu oma sügavkülmasahtlisse ja ka näiteks vaarika toormoos võib selles koosluses väga maitsva etteaste teha.

Neljale kuni kuuele.

VALMISTAMINE:

Alusta toormoosi valmistamisest. Selleks tõsta mõned jõhvikad kaunistamiseks kõrvale ja töötle ülejäänud jõhvikad koos suhkruga ühtlaseks toormoosiks.

Vahusta koor 2 sl suhkru ja vanillisuhkruga kreemjaks vahuks ning sega siis kohupiimaga.

Riivi või töötle köögikombainis veidi kuivanud leib puruks. Kuumuta pannil või ja prae leivapuru koos kaneeli ja 2 sl suhkruga läbi. Jahuta.

Lao kaussi kihiti kohupiim, leivapuru ja moos. Korda sama veel korra. Kõige peale puista hakitud pähkleid ja mõned terved jõhvikad. Lase paar tundi jahedas seista, et maitsed ühtlustuksid.

 

 

VEEL RETSEPTE