Retsepti ja pildi autor: Mari-Liis Ilover
www.mariliisilover.com
Lase tainal sulada.
Sega kokku täidis kohupiimast, jahust, hapukoorest, suhkrust ja riivitud sidrunikoorest. Rulli sulanud tainas jahusel laual õhemaks, 2-3 mm. Lõika u 9 cm diameetriga vormi või klaasiga tainast kettad. Tee vormi või klaasi serv enne jahuseks.
Tõsta pooltele ketastest u 1 sl kohupiimatäidist. Kata teise tainapoolega. Vajuta servad kokku. Võid ka jahuseks tehtud kahvliga vajutada. Torka kahvliga peale mõned augud või lõika paar sälku. Määri pealt munaga.
Küpseta kufis 180 kraadi juures 15-18 min. Korraga nad sinna ei mahu, tee mitmes jaos. Küpsemist ootavaid saiu hoia seni külmkapis.
Ahjus: 200 kraadi, u 25 minutit.
Lase saiadel enne söömist täielikult jahtuda, nii on kohupiimaküpsetised pea alati palju maitsvamad. Need saiad on head ka järgmisel päeval! Sõelu peale ka tuhksuhkrut.