Peenleib päikesekuivatatud tomati määrde, prosciutto ja krõmpsuva fenkoliga

KOOSTISOSAD:

Leib:

  • Pealinna peenleib

Päikesekuivatatud tomati määre (jagub 8-10-le leivale):

  • pool purki (ca 150 g) keedetud kikerherneid
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 10 päikesekuivatatud tomatit
  • 2 tl tahhiinit ehk seesamiseemnepastat
  • 2 tl sidrunimahla
  • 1 tl mett
  • oliiviõli
  • soola
  • musta pipart

Veel võileiva peale:

  • Prosciutto Crudo sinki
  • fenkolit

VALMISTAMINE:

Veidi luksuslikumad võileivad, mille kattes kohtuvad kreemjas päikesekuivatatud tomati määre, hõrk prosciutto crudo ja krõmpsuv fenkol. Erilisteks õhtuteks!

Koori ja haki sibul ning küüslauk. Prae sibulat ja küüslauku vähese õliga kuumal pannil mõned minutid. Jäta jahtuma.

Nõruta sõelal kikerherned konservivedelikust. Vala kikerherned blenderisse. Lisa ka sibul, küüslauk, tomatid, sidrunimahl, mesi ja tahhiini. Töötle kõik ühtlaseks kreemiks. Kreemisema tulemuse saamiseks lisa veel veidi vett ja oliivõli. Maitsesta soola ja pipraga.

Määri kreem leivale. Säti peale prosciuttosink ja hakitud fenkol. Serveeri värskete võrsetega.

 

Retsepti autor: Merilin Siimpoeg

www.koogikontor.ee

VEEL RETSEPTE

LAE VEEL