Kuumuta ahi 160 kraadini. Vahusta munad soolaga tugevaks vahuks. Lisa jaohaaval juurde suhkur. Vahusta kuni vaht on läikiv ja hoiab vormi. Lõpeta vahustamine ning lisa ülejäänud ained ning vahusta veel, et kõik seguneks. Vaht on õige, kui see koos potiga ümber keerates anumast välja ei valgu.
Tõsta vaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vormi endale meeldiv ring (umbes 22-24cm). Vormi nii, et koogi ääred jääksid pisut kõrgemad kui keskkoht. Pane kook ahju ning alanda kohe kuumust 110 kraadini. Lase koogil küpseda 60-70 minutit. Seejärel lülita ahi välja ning lase koogil ahjus (suletud uksega) järelküpseda umbes tunnike. Valminud besee peab jääma kuivanud ja küps, mitte pehme!
Tükelda must leib ja lisa kuivained. Prae leiba pannil, kuni see on krõbe.
Täidise valmistamiseks sega toorjuust, vahusta koor vanillisuhkruga ning lisa toorjuustule. Lisa ka 2/3 krõbedast leivast. Vahusta mikseriga kiirelt läbi. Kata kook kreemiga ning kaunista ülejäänud musta leiva puru, mustikate ja põldmarjadega.
Retsepti autor: Carolyn Niitla