Caesari salat Eesti moodi

KOOSTISOSAD:

VAJA LÄHEB:

  • veerand kapsapead
  • 4 viilu Eesti pagari Musta leiba
  • 200g majoneesi
  • 4 kilufileed
  • 3sl riivitud või laastudeks tõmmatud parmesani juustu
  • värskelt hakitud tilli
  • rapsiõli
  • soola

VALMISTAMINE:

Lõika kapsas paarisentimeetristeks suurteks seibideks. Need lõika omakorda väiksemateks tükkideks. Tõsta kapsatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale u 2 sl õli (pigem vähem kui rohkem, et kapsas ei jääks liiga rasvane) ja maitsesta soolaga. Sega läbi ja laota kapsas plaadile enam-vähem ühe kihina.

Lõika leivaviilud kuubikuteks. Tõsta teisele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või -vormi. Nirista peale 1 sl õli, maitsesta vähekese soolaga. Sega läbi ja jälgi, et leivakuubikud oleksid samuti ühe kihina.

Tõsta plaadid eelkuumutatud  200-kraadisesse ahju. Küpseta leivakuubikuid 10, kapsast 15 minutit. Sega vahepeal mõlemat korra. Selle ajaga küpsevad krutoonid krõbedaks ja kapsas saab kergelt kuldset tooni, jäädes samal ajal veel parajalt krõmpsuks. Lase nii kapsal kui krutoonidel täielikult jahtuda.

Lisa majoneesile kilufileed ja töötle saumikseriga või köögikombainis ühtlaseks.

Serveerides laota taldrikutele (või ühele suuremale vaagnale) kapsast, sellele tõsta kastet. Puista peale krõbedad kleivakrutoonid, parmesani juust ja hakitud till.

Retsepti autor: Mari-Liis Ilover

VEEL RETSEPTE