Kilusalat krõbeda musta leiva puruga

KOOSTISOSAD:

Krõbe leivapuru:

  • 2sl Eesti Pagari Musta leiba
  • 1 küüslauguküüs
  • 1sl oliiviõli

Salat:

  • Kaks peotäit rohelisi salatilehti (spinat,rukola,lehtsalat jne)
  • 2 keedetud muna
  • 1 väike keedetud peet, õhukeste viiludena
  • pool punast sibulat,õhukeste viiludena
  • 10 kilufileed
  • 1sl oliiviõli
  • 1sl värsket hakitud tilli

VALMISTAMINE:

Retsepti autor: Mari-Liis Ilover

Valmistamine:

  1. Krõbeda leivapuru tegemiseks pudista leib sõrmede vahel puruks. Haki küüslauk. Kuumuta pannil õli, lisa leivapuru ja küüslauk ja prae keskmisel kuumusel, pannilabidaga sageli segades umbes 3 minutit, kuni leib hakkab krõbedaks muutuma ja küüslauk on veidi värvi võtnud. Vala ühe kihina majapidamispaberile jahtuma, jahtudes muutub leivapuru veel krõbedamaks.
  2. Tõsta vaagnale salatilehed ja laota neile munasektorid, õhukesed peediviilud, sibulaviilud ja kilufileed. Nirista peale veidi oliiviõli ja raputa salatile värsket tilli. Kõige peale puista krõbedat küüslaugust leivapuru.

VEEL RETSEPTE