Nostalgiaburger kapsasalatiga ja köömnetega ahjufriikartulid

KOOSTISOSAD:

KUKKEL:

  • Eesti Pagari burgerikukkel 4tk

KATE:

  • 8 Rakvere pihvi
  • 8 viilu Cheddari juustu
  • 6 sl majoneesi
  • 2 sl ketšupit
  • 1 tl teralist sinepit (soovi korral)

KAPSASALT:

  • 300 g värsket kapsast
  • 10 cm jupp porru heledamat varreosa
  • 0,5 keskmise suurusega õuna
  • 0,5 tl soola
  • 2 sl majoneesi
  • tilli

AHJUFRIIKARTULID:

  • 8 värsket kartulit
  • 0,75 tl meresoola
  • 1-2 sl õli
  • 0,5 tl köömneid
  • serveerimiseks ketšupit

VALMISTAMINE:

Retsept neljale.

Kapsasalati valmistamiseks lõika kapsas õhukesteks ribadeks, sega soolaga ja jäta mõneks minutiks kaussi seisma. Poolita ja viiluta porru varreosa, riivi õun jämedalt ja haki till ning lisa need kapsale. Sega majoneesiga läbi.

Ahjufriikartulite valmistamiseks lõika pestud kartulid sektoriteks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta soola ja köömnetega ning nirista peale õli. Sega korralikult läbi ning küpsteta 200 kraadises ahjus u 20-30 minutit.

Kuumuta ahjus ka pihve u 10 minutit. Võid seda teha ka grillil, kuid siis vähenda küpsemisaega u poole võrra. Kuumuta kergelt ka burgerikuklid. Kastme valmistamiseks sega majonees ketšupiga. Soovi korral võid lisada ka pisut teralist sinepit. Määri kuklite alumisele osale pool burgerikastme kogusest, tõsta peale pihvid, juust ja kapsasalat ning kata ülejäänud kastmega määritud kuklikübaraga. Juurde serveeri ahjufriikartuleid koos ketšupiga.

VEEL RETSEPTE

LAE VEEL