“Rullbiskviit” mustast leivast

KOOSTISOSAD:

  • 8 viilu musta vormileiba
  • 50ml piima
  • 3 keedetud muna
  • 60g majoneesi
  • 80g vürtsikilufileed
  • 1 pisike tomat
  • musta pipart, soola

Kaunistuseks:

  • 5 keedetud vutimuna
  • vürtsikilufileed
  • hernevõrsed
  • 1tl kappareid
  • kuivatatud rukkilille õielehti

VALMISTAMINE:

Jagame sinuga kokandusentusiast Triinu Võsu retsepti.

1) Lõika leivaviiludel ära koorikud ning laota kahe reana (4 tk reas) küpsetuspaberile tihedalt üksteise kõrvale.

2) Pintselda leivaviile piimaga nii, et kõik leivaviilud oleksid piimaga kaetud.

3) Keera leivaviilud koos küpsetuspaberiga rulli, alustades lühemast servast ja mässi rull korralikult kinni.

4) Jäta rull seisma ca 30 minutiks ja aseta rullile vajutis (nt keraamiline ahjuvorm), et rull võtaks soovitud kuju.

5) Valmista munamääre: haki munad kahvliga peeneks ning sega majoneesiga, maitsesta soola ja pipraga.

6) Rulli leivarull lahti ja jäta küpsetuspaber rulli alla, et saaksid seda kasutada uuesti “rullbiskviidi” kokku rullimisel.

7) Määri leibadele munamääre ning laota munale kilufileed ja peeneks hakitud tomat. Alusta lühemast servast ja keera rull taas küpsetuspaberit kasutades kokku.

8) Mässi saadud rull korralikult ja tihedalt küpsetuspaberisse ja toidukilesse.

9) Pane leivarull külmkappi seisma üheks ööpäevaks.

10) Võta rull kapist ja lõika rullil ära otsad (need ei ole visuaalselt ilusad- küll aga sobivad söömiseks).

11) Kaunista meelepäraste lisanditega ning serveeri kohe.

VEEL RETSEPTE