Retsepti autor: Mari-Liis Ilover
Tee nõnda:
Põhjaks purusta küpsised hästi peeneks puruks. Sulata või. Murenda kuuma sulanud või sisse šokolaad ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Haki pähklid. Sega küpsisepuru šokolaadise sulavõi ja pähklitega.
Kata 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Vajuta valmistatud segu tihedalt ja ühtlaselt põhjale. Töötle leib köögikombainis peeneks riivleiva taoliseks pudiks.
Saad seda teha ka sõrmede vahel pudistades. Vala pannile, lisa suhkur ja prae segades umbes 5 minutit. Tõsta ühe kihina suurele taldrikule või küpsetuspaberile jahtuma.
Täidiseks vahusta koor, suhkur ja kohupiim kohevaks kreemiks. Leota želatiinilehti veega kaetult 5 minutit. Raputa seejärel need kergelt kuivemaks (mitte päris kuivaks) ja sulata potis madalal kuumusel, pidevalt segades. Lase leigeks jahtuda.
Nirista kohupiimatäidise hulka, samal ajal pidevalt segades. Lõpuks sega hulka karamellistatud leib. Vala täidis koogipõhjale. Tõsta kook külmkappi 4 tunniks kuni üleöö külmkappi tarduma. Eemalda vormist. Kaunista mustikate, riivitud kamašokolaadi ja melissilehekestega.