• Export
  • Tooted
    • Leiva-saiatooted
      • Rukkileivad
      • Peenleivad
      • Koorikleivad
      • Terade ja seemnetega
      • Täistera
      • Lauasaiad
      • Magusad lauasaiad
      • Röstsaiad
      • Sepikud
      • Ciabattad
      • Kuklid
      • Einevõileivad
      • Tortillad
      • LEIVASNÄKID
    • Kondiitritooted
      • Tordid
      • Koogid
      • Pagarini
      • Rullid
      • Keeksid
      • Kringlid
      • Stritslid
      • Väikesai
      • Biskviidid
    • Sügavkülmutatud tooted
      • Ciabattad
      • Jaepakendid - saiakesed ja pirukad
      • Jaepakendid - taignad
      • Kuklid, pikad saiad
      • Tootekataloog
  • Kampaaniad
    • Ketikampaaniad
    • Lipupäevad
  • Retseptid
  • Uudised
  • Firmast
  • Kontakt
  • et
    • en
    • ru
  • Export
  • Tooted
    • Leiva-saiatooted
      • Rukkileivad
      • Peenleivad
      • Koorikleivad
      • Terade ja seemnetega
      • Täistera
      • Lauasaiad
      • Magusad lauasaiad
      • Röstsaiad
      • Sepikud
      • Ciabattad
      • Kuklid
      • Einevõileivad
      • Tortillad
      • LEIVASNÄKID
    • Kondiitritooted
      • Tordid
      • Koogid
      • Pagarini
      • Rullid
      • Keeksid
      • Kringlid
      • Stritslid
      • Väikesai
      • Biskviidid
    • Sügavkülmutatud tooted
      • Ciabattad
      • Jaepakendid - saiakesed ja pirukad
      • Jaepakendid - taignad
      • Kuklid, pikad saiad
      • Tootekataloog
  • Kampaaniad
    • Ketikampaaniad
    • Lipupäevad
  • Retseptid
  • Uudised
  • Firmast
  • Kontakt
  • Eesti
    • English
    • Eesti
    • Русский

27. jaanuar 2021

Rukkileiva-kohupiimatort pohladega

Retsepti autor: Mari-Liis Ilover Valmistamine: Lõika leivaviiludel võimalikult õhukeselt ära koorik. Riivi leib või peenesta köögikombainis puruseks. Tõsta pannile leib ja suhkur, prae segades paar minutit, kuni suhkur hakkab sulama. Lisa või ja sega praadides veel paar minutit. Tee seda kolmes jaos, nii et iga kord on pannil kolmandik leiva-, suhkru- ja võikogusest. Laota röstitud leib ühe kihina küpsetuspaberile ja lase tund aega toatemperatuuril jahtuda ja krõbedamaks muutuda. Pohlalisandiks keeda pohli suhkruga 5 minutit ja lase täielikult jahtuda. Pohlalisandi võid valmistada juba päev varem ja hoida külmkapis. Kohupiimakihiks mikserda kõik ained ühtlaseks seguks. Kata 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri servad võiga. Jaga röstitud leivapuru mõttes kolmeks, nii et üks osa (see jääb pealmiseks kihiks) on veidi väiksem. Kohupiimakreem ja pohlalisand jaga pooleks. Puista vormi põhja kolmandik leivapurust, sellele pool kohupiimakreemist ja pool pohladest. Kata leivakihiga, millele tõsta taas kohupiima ja pohlalisandit. Kõige peale puista õhuke kiht röstitud leivapuru. Küpseta 180 kraadi juures 50 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda, esialgu toatemperatuuril, seejärel külmkapis. Kõige maitsvam on ta, kui saab öö läbi külmkapis seista. Kaunista enne söömist tuhksuhkru, pohlade ja pohlalehtedega. Loe lisa →


26. jaanuar 2021

Šokolaadipõhjal kohupiimatort musta leivaga

Retsepti autor: Mari-Liis Ilover Tee nõnda: Põhjaks purusta küpsised hästi peeneks puruks. Sulata või. Murenda kuuma sulanud või sisse šokolaad ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Haki pähklid. Sega küpsisepuru šokolaadise sulavõi ja pähklitega. Kata 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Vajuta valmistatud segu tihedalt ja ühtlaselt põhjale. Töötle leib köögikombainis peeneks riivleiva taoliseks pudiks. Saad seda teha ka sõrmede vahel pudistades. Vala pannile, lisa suhkur ja prae segades umbes 5 minutit. Tõsta ühe kihina suurele taldrikule või küpsetuspaberile jahtuma. Täidiseks vahusta koor, suhkur ja kohupiim kohevaks kreemiks. Leota želatiinilehti veega kaetult 5 minutit. Raputa seejärel need kergelt kuivemaks (mitte päris kuivaks) ja sulata potis madalal kuumusel, pidevalt segades. Lase leigeks jahtuda. Nirista kohupiimatäidise hulka, samal ajal pidevalt segades. Lõpuks sega hulka karamellistatud leib. Vala täidis koogipõhjale. Tõsta kook külmkappi 4 tunniks kuni üleöö külmkappi tarduma. Eemalda vormist. Kaunista mustikate, riivitud kamašokolaadi ja melissilehekestega. Loe lisa →


13. november 2020

Martsipani – kardemoni rullid

Esmalt valmista täidis: tükelda martsipan ning sega kokku võiga. Lisa segades juurde sidrunikoor ning kardemon. Lase täidisel toasoojas seista vähemalt tunnike, kuna seistes hakkab martsipan sulama ning ühtlustub tänu sellele täidisega. Kui vähemalt tunnike on võisegu seisnud, lisa segades juurde ka suhkur (valminud täidis on kergelt tükiline tänu martsipanile). Sulanud tainas laota laiali, määri sellele martsipanitäidis. Raputa peale mandlilaastud ning keera tainas lühemast servast rulli. Lõika rullist 9 viilu ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta (pöördõhurežiimil) 190 kraadi juures 15 minutit. Retsepti autor: Ragne Värk Loe lisa →


13. november 2020

Šokolaadine leivatort

Lõika leivaviiludel ära servad (võimalikult täpselt). Prae leivaviilud pannil võis mõlemalt poolt kergelt läbi ning raputa need üle veidikese kaneeliga. Seejärel vooderda keeksivorm* (27cmx10cm) toidukilega. Aseta leivaviilud vormi nii, et põhi oleks ilusti kaetud, vajadusel lõika neid parajaks, et kõik ikka ilusti kaetud oles. Määri peale pool moosikogusest ning kata poole koguse hapukoorega (mis eelnevalt segatud vanillisuhkruga). Tõsta selle peale uued leivaviilud ning vaata taas, et kõik ilusti kaetud saaks! Sulata šokolaaditükid vesivannil ning sega seejärel kokku toorjuustuga. Vala saadud segu vormi. Kata taas korralikult leivaviiludega ning määri peale ülejäänud moos ja hapukoor. Tõsta kook külmkappi tahenema üleöö. Vahetult enne serveerimist kaunista leivapuruga**! *Keeksivormi asemel võid kasutada mis tahes koogivormi! **Leivapuru valmistamiseks pane eelnevalt äralõigatud leivaääred ahju ning kuumuta neid 150 kraadi juures ca 7-12 min. Seejärel pane krõbedad leivaviilud blenderisse ning jahvata peeneks! Retsepti autor: Ragne Värk Loe lisa →


13. november 2020

Musta leiva ja šokolaadi trühvlid

Kogus: 12 tk Tegevuskäik Purusta leib köögikombainiga peeneteraliseks puruks. Võid leiva ka riivida või muul poel pudiks teha. Sulata 75 g tumedat šokolaadi*. Sega kokku leivapuru, šokolaad, Demerara suhkur, toorjuust ja Vana Tallinn, kui seda kasutad. Võid segada käsitsi või köögikombainiga. Vormi u 12 pallikest ja tõsta need u 15 minutiks külmkappi. Sulata katmiseks mõeldud šokolaad. Kasta pallid ükshaaval sulašokolaadi sisse. Aseta iga trühvli peale metspähkel ja kaunista rukkililleõitega. Tõsta taldrikule või vaagnale ja lase külmkapis hanguda. *1. Šokolaadi sulatamine veevannil Võta kuiv ja puhas kuumakindel kauss ja tükelda sinna šokolaad nii peeneks kui võimalik. Kuumuta kastrulis vett auramiseni. Tõsta kastrulile šokolaaditükkidega kauss. Jälgi, et kausi põhi ei puutuks veega kokku, šokolaadi sulatab ainult kuum aur! Sega šokolaadi sulamise ajal spaatli või lusikaga. Kohe kui šokolaad on sulanud, tõsta kauss kuuma auru kohalt ära. Šokolaadi sulatamine mikrolaineahjus Kuumuta tükeldatud šokolaadi kausis kõige madalamal võimsusel. Iga 30 sekundi järel lülita mikrolaineahi välja ja sega. Kui peaaegu kogu šokolaad on sulanud, võta kauss välja ja sega, kuni saad ühtlase vedela šokolaadimassi. Retsepti autor: Mari-Liis Ilover Loe lisa →


13. november 2020

Astelpaju – leivavaht

Leota leib vees ca 10. min. Seejärel sõelu kogu mass läbi. Lisa kogu vedelik ja suhkur ning keeda u. 10 min. Vispelda sisse manna, alanda kuumust ja keeda veel 5-6 min. Võta tulelt ja lase kaane all veel veidi seista. Seejärel jahuta täielikult maha.  Mikserda seni kuni on tekkinud mõnus õhuline vaht. Serveeri koos vahukoore ja lisa pisut veel astelpajumahla.    Retsepti autor: Must makroon Loe lisa →


  • 1
  • 2
  • 3
  • »