12. aprill 2024

Krõbedad suhkru-kaneeli palmier’d kuumaõhufritüüris

Retsepti ja pildi autor: Mari-Liis Ilover www.mariliisilover.com Palmier, elevandikõrvad, palmilehed, palmisüdamed - kuidas iganes neid krõbedaid lehttainaküpsetisi nimetada, on nad imehead maiustused nii argipäevaks kui pidulikumalgi puhul. Soovitan nende tegemiseks kasutada Eesti Pagari lehttainast (mitte pärmi-lehttainast), et tagada krõbedus ja et nad liialt ei kerkiks. Valmistamine on uskumatult lihtne! Vajad vaid valmis lehttainast, võid, suhkrut ja kaneeli. Kuumaõhufritüüris ehk kufis valmivad eriti lehelised küpsetised, proovi järgi! Aseta lahtivolditud tainas ristkülikuna enda ette töölauale. Õhemaks rullida ei ole tarvis, sobib juba valmis taina paksus. Määri ristkülik sulavõiga kokku. Jäta pisut sulavõid alles, seda läheb natukese aja pärast tarvis. Sega omavahel suhkur ja kaneel, puista  tainale. Rulli õrnalt kaneeli-suhkrukihti, et ta kenasti taina külge jääks. Märgi tainale õrnalt peale pikkupidi keskjoon, see võib olla ka mõtteline. Rulli mõlemast pikemast servast alustades tainas keskele kokku. Määri vahekoht võiga, et rullikesed kenasti koos püsiksid. Lõika saadud toru 1 cm paksusteks seibideks. Tõsta need kufisse, jättes paarisentimeetrised vahed.Tõenäoliselt pead küpsetama jaos, sest kõik korraga kufisse ei mahu. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Keera küpsetised ümber ja vajuta õrnalt võimalikku tekkinud kohevust pannilabidaga allapoole. Küpseta 200 kraadi juures veel 5 minutit. Lase enne söömist jahtuda, mille jooksul küpsised muutuvad veelgi krõbedamaks. Loe lisa →